AIRTEK® - Motor de crestere pentru culturi prospere

Azotul pierdut in atmosfera prin volatilizare reprezinta o problema economica (mai putin N disponibil pentru culturi, ce afecteaza randamentul), dar si o problema de mediu.

Solutia optima este tratarea Ureei cu inhibitori de ureaza care reduc pierderile de azot prin volatilizarea amoniacului. BELOR in parteneriat cu BASF dezvolta noua gama de ingrasaminte AITREK® care utilizeaza inhibitorul de ureza Limus®.

Ingrasamintele AIRTEK® tratate cu inhibitorul Limus® de la BASF, reduc volatilitatea amoniacului din Uree cu pana la 95%, ofera o mai buna flexibilitate in aplicare, protejeaza impotriva pierderilor de azot si extind disponibilitatea azotului pentru o perioada suplimentara de pana la 15-20 zile, independent de conditiile de vreme.

Eficienta gamei de produse AIRTEK® a fost dovedita in cadrul testarilor de la Centrul de Competente Tehnice BASF Romania cu urmatoarele rezultate:

- la Porumb sporul de productie in favoarea AIRTEK® cu Limus® a fost de +700 kg/ha, cu 7.5% mai mult fata de Urea conventionala fara Limus®.

- la Floarea-soarelui sporul de productie in favoarea AIRTEK® cu Limus a fost de +259 kg/ha, cu 11.5% mai mult fata de Urea conventionala fara Limus®.